
Uddybning af visionerne omkring et interaktivt Sound Design
Publikums musikalske rejse i værket styres af, i hvilket tempo og hvordan de bevæger sig rundt i Skovtårnet. Det helt unikke ved f.eks. Skovtårnet er, at vi som kunstnere kan arbejde med højden/dybden og igennem tårnets fysiske arkitektur skabe lydbilleder, der vil opleves som virkelighedsforstørrende for gæsterne/publikum.
Der er særligt spændende elementer ved at operere i en fredet skov – begrænsninger fordrer kreativ tænkning i konceptet. Vi har derfor en særlig interesse i at udforske de faktorer, som vi ikke selv kan styre ude i skoven. Nemlig naturen i form af vejret, herunder lys, vind og regn. Således vil værket opleves forskelligt afh. hvornår gæsterne er der på dagen og hvordan vejret er på det givne besøgstidspunkt.
Vores ambition er at undersøge og integrere følgende parametre:
Vinden:
ClockWorkTower vil udvikle sig afhængigt af, hvor kraftig vinden er på besøgstidspunktet. Publikum vil opleve at pludselig vindstød udmønter sig i konkrete lyde, mens svag vind giver en summende musikalsk fornemmelse. Hård kuling afspejler sig i et hårdere lyd-univers etc.
Lys og mørke:
Værket reagerer, når lyset stiger eller falder. Forestil jer, at publikum befinder sig i Skovtårnet mens der er overskyet. Pludselig bryder en solstråle igennem skydækket og værket løfter sig musikalsk mhp. at skabe en naturlig emotionel og fysisk reaktion hos publikum.
Regnen
Hvor regn oftest vil være en down-side, når man opererer med kunst i det fri, vil vi omfavne regnen og gøre den til en særligt spændende medspiller. Ambitionen er, at hele Skovtårnet vil blive endog ekstra levende, hvis et regnskyl rammer, og på den måde kan vi sikre, at ClockWorkTower er værd at besøge uanset vejret - og faktisk, især hvis vejret er omskifteligt.
De første favntag med det interaktive lyddesign foretages ifm. premiererne i 2021. Parallelt med uropførslerne udarbejdes en plan for, hvordan vi i 2022-ff. kan implementere ovenstående stimuli direkte i værket.