top of page

DR Musikariets huskomponist på sønderjysk turné

Pressemeddelelse:

DR Musikariets huskomponist på sønderjysk turné

10 interaktive koncerter med det musikalske eventyr Baron von Münchhausen – og jagten på verdens bedste flaske vin

For første gang nogensinde kan Sønderjylland opleve Mathias Madsens Munchs musik, når han sammen med Rasmus Seebachs percussionist Tira Skamby og virtuose elviolinist Jens Elfing for tredje år i træk turnerer med det interaktive musikalske værk Baron von Münchausen – og jagten på verdens bedste flaske vin.

10 forestillinger bliver det til, når 3-mands ensemblet i uge 12 besøger 8 sønderjyske skoler og tager indskolingens børn med ind i et interaktivt orientalsk univers, hvor året er 1766, og børnene sammen med Baron von Münchausen og hans hjælper skal ud på en begivenhedsrig rejse for at finde verdens bedste flaske vin til sultanen af Det Osmanniske Rige.

Undervejs møder de Lytteren fra Libanon, Hvirvelvinden fra Wien og Jægeren fra Yemen som måske kan hjælpe dem på deres færd.

Komponist Mathias Madsen Munch er DR Musikariets huskomponist, og han har skabt et underholdende og multikulturelt univers, som forholder sig til lande som Syrien, Tyrkiet og Yemen, hvilket ud over at give børnene en omfangsrig musikalsk oplevelse også giver dem et historisk og kulturelt perspektiv.

Børnene er ikke blot publikum til koncerten, men bliver aktiveret med dans, sang og rytmiske klap.

Ud over en kandidat i filmkomposition har Mathias Madsen Munch også en kandidat i pædagogisk psykologi med speciale i social kreativitet, og for ham er det af afgørende betydning at inddrage et interaktivt element i børneformidling, hvilket han også gør i sine andre værker for børn.

I 2013 skabte han værket Den Uendelige Labyrint, der er baseret på eventyrs- og rollespil, og som siden er blevet opført for over 22.000 børn og tillige opført gentagne gange i Rusland.

Ud over at være på turné med Münchhausen og Den Uendelige Labyrint her i foråret, har han i egenskab af huskomponist for DR Musikariet i slutningen af april urpremiere på sin nye forestilling De Frygtede Pirater, som også udmærker sig ved på bedste vis at tage børnene med på en sjov og interaktiv sørøverrejse.

Mathias Madsen Munchs tilgang til at skabe værker for børn er legende, innovativ og helt igennem anderledes, hvilket gør hans koncertfortællinger helt unikke.

Skolerne, hvor koncerten opføres:

Jels Skole (19/3)

Rødding Skole (20/3)

Bække Skole (20/3)

Nydamskolen (21/3)

Ahlmann-Skolen (21/3)

Sønderskov-Skolen (22/3)

Stoholm Skole (23/3)

Egeskovskolen (23/3)

Hvis I ønsker at vide mere eller overvære en af koncerterne, kan I kontakte Mathias Madsen Munch på tlf. 23902397 eller madsenmunch@gmail.com

Billede fra koncerterne i Sønderjylland:

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page