top of page

Nu er det børnenes tur til at dirigere!

DR Musikariets huskomponist Mathias Madsen Munch lærer 6000 børn at dirigere piratskibe rundt på de 7 verdenshave i Koncerthuset

I sidste uge lærte DR Koncerthuset alle danskere at sætte pris på direktionens kunst igennem den højtprofilerede Malko-konkurrence. I denne uge er det børnenes tur til at dirigere i Koncerthusets Studie 2, hvor 6000 børn er inviteret til urpremiere på huskomponist Mathias Madsen Munchs seneste værk ‘De Frygtede Pirater’.

I den interaktive koncert ‘De Frygtede Pirater’ skal publikum hjælpe besætningen med at sejle Drømmeskibet afsted - et skib der ikke sejler på vind og vejr men på musik. Her skal dirigeres i 4 for at nå til de fire verdenshjørner og i 3 for at finde Bermudatrekanten, og måske kan Drømmeskibet med publikums hjælp nå helt til havets bund, hvor Drømmenes Skat venter - hvis besætningen altså kan finde takten!

Koncerten føres an af solist Tomas Ambt Kofod, der netop er blevet annonceret som Fantomet på Det Ny Teaters kommende opsætning af ‘Phantom of the Opera’. Mathias Madsen Munch spiller selv med i koncerten på sørøverklaver mens de andre besætningsmedlemmer spiller på alt fra waterphone til sav.

Mathias Madsen Munch er en af landets mest produktive komponister inden for interaktive koncerter for børn. I 2013 havde ‘Den Uendelige Labyrint’ premiere i Koncerthuset og har siden haft stor succes - senest i Rusland og Letland, hvor koncerten har været opført adskillige gange. 25.000 børn har således overværet opsætningen. I ‘Den Uendelige Labyrint’ involveres publikum i plottet - og hele værket er bygget op om tonearter.

I ‘De Frygtede Pirater’ er det taktarterne, der står for skud, og der skal således dirigeres, klappes og synges i skæve taktarter som 5 og 7 såvel som i forskellige taktarter på samme tid.

Alt sammen spundet ind en spændende historie med inciterende musik - for komponisten går hverken på kompromis med didaktiske ambitioner eller sin kunstnerisk formidling.

Et særligt særkende ved Mathias Madsen Munchs koncerter er brugen af lyddesign, der fremmer publikums forståelse og engagement i den musikalske fortælling.

Lyddesignet i De Frygtede Pirater er udviklet af Christian Wulff, der både skyder med skarpt og sender brusende bølger afsted, mens musikken spiller.

Statens Kunstfond har støttet Mathias Madsen Munchs arbejde som huskomponist i DR Musikariet til og med 2019 og han går, med egne ord, “all-in” på at få sendt sine koncerter ud i verden i de kommende år, bl.a. i samarbejde med Dansk Kultur Institut, der har været komponistens faste samarbejdspartner siden 2016.

Plakaten til ‘De Frygtede Pirater’ er netop udviklet med russiske partnere for at skabe grobund for en international eksport af koncerten.

Koncerterne kan overværes 1.-4. maj tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 9.30, 11.00 & 12.30 i DR Koncerthusets Studie 2 og varer 50 minutter. Kontakt Mathias Madsen Munch på 23902397 eller madsenmunch@gmail.com, hvis I ønsker yderligere information eller eventuelt interview med komponisten.

Billeder kan hentes her: https://photos.app.goo.gl/HJrROEG0cIqoB9G13 (fotograf Maria Dønvang)

og portrætter af ensemblet her: https://photos.app.goo.gl/kVqmGpOnayBsxUEy2 (fotograf Maria Dønvang)

DR’s pressemeddelelse: www.dr.dk/presse/faa-skumsproejt-i-oererne-naar-de-frygtede-pirater-uropfoeres

Skabere: Tekst og musik: Mathias Madsen Munch Forfatter: Merlin P. Mann Lyddesign: Christian Wulff

Dramatisk sparring: Claus Reenberg Tomas Ambt Kofod Kostumer: Linda Wallentin

Idé og koncept: Mathias Madsen Munch

Medvirkende: Kaptajnen Tomas Ambt Kofod (vokal) Percussia Anne Kirstine Winkler (slagtøj)

Brumbadil Oliver Lunn Stahl (kontrabas) Charles Hans Find Møller (guitar, blæs m.m.)

Petrus Mathias Madsen Munch (klaver) Fortæller Claus Reenberg (voice over)

Produceret af: DR Musikariet ved Maja Joss Børch & Dorte Bennike

M/S Museet for Søfart ved Maiken Bjørnholt Støttet af: Statens Kunstfond

Billeder til brug for pressen:

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page